Allt om mat

Ät en varierad kost och få en bättre hy

Det finns många saker som påverkar huden. Huden åldras hela tiden och ju äldre du blir desto fler ålderstecken blir synliga. För att din hud ska vara välmående finns det flera saker som du kan göra. Minskad solexponering, bra kost och hudvårdsprodukter är några faktorer som bidrar till att din hud mår bättre. När det kommer till hudvårdsprodukter är det viktigt att du väljer kvalitativa produkter. Ett hudvårdsmärke som skapar fantastiska produkter är Filorga som är experter på att motverka ålderstecken. Filorga är en världsledande aktör inom hudvård och just anti-ageing-produkter. Botanisera i Filorgas sortiment och hitta dina favoriter.

Att äta mycket grönsaker är fördelaktigt

När det kommer till mat och livsmedel är en kost som är näringstät att föredra. Det är även viktigt att du äter varierat för att både du och huden ska må bra. I frukt och grönsaker finns en mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter som är gynnsamma för huden. Om du äter varierat när det kommer till frukt och grönt kommer du med stor sannolikhet att få i dig de näringsämnen som du behöver för att boosta huden. Förutom det är fet fisk och skaldjur viktiga för att du ska få i dig tillräckligt med omega-3. Brist på omega-3 brukar visas sig genom skrovlig och torr hud men även sköra naglar. Det är inte bara för huden som du ska fokusera på att få i dig rätt typ av mat. Hela din kropp kommer att gynnas av att du äter bra. Att utgå efter Livsmedelsverkets rekommendationer när det kommer till kost är en bra utgångspunkt för hur du bör äta för att må bra.

Begränsa intaget av socker

Ett livsmedel som kan bidra till inflammationer i huden är socker så genom att begränsa intaget av just socker kan du även minska risken för diverse hudproblem. En sockerrik kost är heller inte bra för övriga delar av kroppen. Socker ger blodsockret en skjuts, vilket kan göra dig pigg för att sedan göra dig väldigt trött. När du ska äta socker kan du göra det vid väl valda tillfällen.

Flera faktorer påverkar huden

Det är alltså flera faktorer som spelar in i huruvida din hud mår bra eller inte. Det går inte bara att fokusera på en sak utan genom att ha en balans mellan olika saker kommer du ge huden de bästa förutsättningarna för att se fräsch ut.