Allt om mat

Mat till barnkalaset

Att anordna barnkalas är inte lika enkelt idag som det var för några år sedan. Kalasen har blivit allt större och mer påkostade och det är inte ovanligt med både aktiviteter och mat. Är du född på 80- eller 90-talet är du säkerligen van vid ballonger, serpentiner och en hemmagjord tårta med lösgodis på. Idag lägger man betydligt mer krut på barnens födelsedagar.

Ska du anordna ett barnkalas finns det således en del att planera. Visst behöver du inte slå på stort. Barn är ganska enkla små varelser som nöjer sig gott och väl med tårta och lekar. Vill du ändå bjuda på mat är det viktigt att du väljer sådant som de flesta barn gillar och att du har koll på eventuella allergier eller kosthållningar.

Bästa tipsen på mat till barnkalaset

Att planera ett barnkalas i Stockholm ska vara roligt. Därför har vi plockat fram några av de absolut bästa, enklaste och godaste maträtterna som majoriteten av alla barn älskar. Skulle det vara så att du inte vill eller orkar laga maten själv rekommenderar vi att du håller ditt barnkalas Stockholm på La Botanica istället. Här har du inte bara en mängd roliga aktiviteter att välja mellan, t.ex. minigolf, utan du får också tillgång till mat för alla smaker. Du väljer själv mellan olika paket där allt från mat och glass till aktivitet, middag och gamekort ingår.

5 matiga favoriter som passar till kalaset

  • Tacos – gör det möjligt för alla att välja topping efter smak.
  • Hamburgare med bröd – enkelt att förbereda och passar de allra flesta.
  • Korv med bröd – lika gott och enkelt som hamburgare, går att variera med sojakorv.
  • Minipizza – gör (eller köp) minipizzor som blir perfekta tilltugg innan tårtan.
  • Köttbullsspett – gott, enkelt och går riktigt snabbt att förbereda. Varva köttbullarna med gurkbitar eller någon annan god grönsak.