Allt om mat

Ha mer frukt i maten

Med handen på hjärtat, äter du tillräckligt med frukt? Gör dina barn det? Tycker du kanske inte ens särskilt mycket om frukt, även om du vet att du borde äta mer?

Genom att inkorporera frukt i olika rätter kan du få i dig mer frukt i din vardag. Till och med kinkiga barn kan lära sig att älska frukt om den är tillagad, och du får dessutom mer färg i dina rätter. Genom att beställa från fruktleveransen.se kan du bjuda dig själv eller kanske överraska en närstående med härliga frukter av alla de slag. Bara synen av en dignande fruktkorg får alla att bli sugna!

Klassiska kombinationer

Om du vill börja enkelt bör du prova gamla klassiker som de flesta brukar tycka om. En sådan är fläskfilé eller kyckling i curry med banan och jordnötter, en populär rätt för stora som små och som är ännu godare dagen därpå. Eller varför inte den nygamla rätten pizza med banan som numera anses riktigt trendig? En annan, enkel variant är att ha i äpple, ananasbitar eller vindruvor i salladen, vilket ger en härlig färg och sötma i maten.

Delikata desserter

Vem gillar inte efterrätt? Doppa jordgubbar i choklad, gör en fruktsallad med vaniljglass eller grädde, stek äpplen i smör och ha på kanel, honung och mandlar. Experimentera med fruktleveransen.se för hjärtats lust och få nya kulinariska upplevelser.