Allt om mat

Mat till minnesstund efter begravning

När en begravning har hållits är det brukligt att bjuda på en minnesstund, där de sörjande kan äta en passande måltid samtidigt som de tänker på och pratar om den avlidne. Här finns god möjlighet att anpassa maten till det som den ihågkomna personen tyckte om, eller om så önskas till vad gästerna mest föredrar. Det är viktigt att ta hänsyn till eventuella födoämneskänsligheter och allergier hos deltagarna.

För att få hjälp med arrangemang och minnesstund är det klokt att kontakta Lova Begravningsbyrå som har lång erfarenhet på området. Lova Begravningsbyrå finns i närheten av de flesta större svenska orter och har lång erfarenhet kring att arrangera minnesstunder. Du får hjälp med checklista och planering där Lova Begravningsbyrå kan ge förslag på varierande menyer. Du kan också få catering där du erbjuder gästerna sandwich, varm soppa, smörgåstårta eller en hel buffé.

Passande mat till begravning

Minnesstunden fyller en viktig funktion. Det brukar vara en stund fylld av känslor, där många inte mår bra och är ledsna efter att ha förlorat en kär anhörig. Ceremonin kan ha väckt många minnen till liv och tankar kring livets förgänglighet. Då är det viktigt att skapa en trygg och vacker miljö där besökarna kan umgås och äta mat som passar för tillfället. Om du väljer att anlita catering tar de hand om allt vid bjudningen, från dukning, mat och dryck samt personal som serverar och dukar av. Du kan då fokusera på att sitta och prata med familj och vänner istället för att vara kypare och servitris.

Det börjar bli allt mer vanligt med miljövänliga begravningar, där arrangörerna väljer närproducerad och ekologisk mat och dryck. De kan kombineras med miljömärkta blommor som har odlats av en lokal blomsterproducent. Fördelen med att välja ekologisk mat till minnesstunden är att den upplevs som extra god, och det är ett bra samtalsämne att prata om med gästerna.