Allt om mat

Läckra sushirätter – både hälsosamt och jättegott!

Sushirätter är smakfulla, läckra och intressanta! Även den som inte gillar lax gillar den speciellt tillredda laxbiten i en sushi – smaken är mild, fyllig och närapå som en köttbit. Lyckliga den som har sin första sushiupplevelse kvar – första gången man smakar en sushirätt landar man i mathimlen. Sushirätterna är ett av århundradets mest intressanta matkoncept, något som alla bör prova. Mums!

Love at first bite – Sushi Yama!

Var finns den bästa sushin? Var kan jag både gå till restaurangen och beställa hem online?

En underbar sushi-kedja är Sushi Yama som finns utspridd i flera städer runt om i landet. Här serveras det allra bästa sushin som smälter i munnen och som dessutom är spännande och innovativ. Du kan enkelt gå in på www.sushiyama.se och förbeställa på den restaurang du vill besöka, dessutom kan du se de mest läckra matbilderna på sajten.

Ibland kan en lugn hemmakväll vara perfekt och då kan du nyttja Yama Delivery. Du kan beställa hemkörning via Foodora, Uber Eats, Bolt eller Wolt och få din sushirätt levererad till dörren. Allting sker enkelt via apparna som du kan ladda ner från App Store och Google Play.

Bästa kvalitet

En rätt från Sushi Yama innehåller fisk av högsta kvalitet och följer Världsnaturfondens (WWF) fiskguide där hållbarhet och miljö klassificeras. Röd fisk ska undvikas, gul kräver försiktighet och grönmärkt fisk är bra. Sushi Yama väljer sina råvaror utifrån guiden och du kan vara säker på att det är en grönmärkt fisk du äter.

Goda rätter

Förutom de klassiskt goda sushirullarna kan du också prova vegansk mat, som exempelvis edamame – bönor på stjälk. Edamamebönan går så långt tillbaka som Japan år 1275 där bönorna donerades till ett munktempel. Du kan också prova dumplings, eller gyoza som det också heter. Dessa köttfyllda knyten finns i många versioner och är supergoda. Det finns hur mycket som helst att upptäcka på Sushi Yama!