Mat i Sverige

Vad äter man i världen?

 

Vad äter man egentligen i världen? Då den här planeten är stor finns det många exempel på vad för något man kan äta.

Vanlig och ovanlig mat i världen

Det finns ett antal maträtter som man äter mycket av i världen. Enligt Aftonbladet har matkulturen i världen på sätt och viss slagits ihop. Mycket beror på att världen anses vara mindre nu än förr, till exempel eftersom det är lättare att resa och uppleva andra kulturer.

Enkelt förklarat gör det att olika typer av mat äts i olika länder, även där de inte var skapta. Men det finns fortfarande ett antal baser vad maten kommer ifrån, och hur man förtär den. Kollar man i Latinamerika och i synnerhet Mexiko är tacos oerhört populär. Tacos, som till exempel i Sverige är en helgrätt för många, är något av de mest typiska man kan äta. En traditionell mexikansk tacos kan se ut på väldigt många olika sätt. Grunden är att man åt rester och övrig mat i ett tortillabröd. Därför kan tacos generellt se ut på olika sätt.

I Europa är det svårt att säga att det finns ett kök, då i princip alla länder har en lång historia av inhemska maträtter. Att man äter köttbullar, potatis och gräddsås i Sverige, pölse i Danmark, fish and chips och pasta i Italien är ett bra exempel på hur stora skillnaderna är. Men nu för tiden är det också bra att tänka på att mat i olika länder har förändrats.