Allt om mat

Vill du bli självförsörjande?

Under pandemin var det många som valde att flytta bort från städerna, vilket blev möjligt tack vare distansarbete. Har du testat att leva på landet ett tag och känner för att ta det ett steg längre och kanske bli självförsörjande? Med Kellfri.se har du en chans att lyckas.

Skapa ett småskaligt jordbruk

Är du stadsbo från början kanske du har en romantiserad bild av småskaligt jordbruk och tänker att allt ska kunna göras för hand. På det sättet skulle du kunna leva så nära dina grödor som möjligt men du ger dig tyvärr också goda möjligheter att få ryggproblem, vara ständigt överarbetad och sluta tycka att odling är ett roligt projekt. Väljer du en modern gårdstraktor från Kellfri.se kan du få den avlastning du behöver, och du slipper göra de tyngsta momenten med din egen muskelkraft. Ett annat tips är att ta det lite i etapper. Första året kanske du ska satsa på att försöka klara att odla vad du behöver av till exempel potatis, bär och några grönsaker, för att senare trappa upp det och bli mer självförsörjande efter hand. På det sättet hinner du lära dig lite i taget, du märker vilka misstag du gör och kan bli bättre på att anpassa dig efter just den tomt du har.

Ett bättre liv

Med en liten jordbrukstomt som du kan sköta med din traktor från Kellfri.se och dina ambitioner om att bli självförsörjande kommer också fler tankar om mat och ätande. För vad är det egentligen du behöver för att kunna må bra? Måste du odla allt själv kan bättre matvanor komma nästan av sig själv. Mer klurigt blir det när det kommer till att kombinera mat och dryck – för vilka drycker klarar du att framställa själv? Med tiden kommer du att hitta de lösningar som passar dig, och den livsstil du kan uppleva som ett bättre liv.